ת"פ
בית המשפט המחוזי מרכז
|
10720-11-09
07/12/2010
|
בפני השופט:
זהבה בוסתן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ששון חגאג עו"ד גיל פרידמן ואבי עמירם
|
גזר דין |
ההרשעה
במסגרת הסדר טיעון הודה הנאשם בעובדות כתב האישום שהוגש נגדו והורשע על פי הודאתו בעבירות של גניבה בידי עובד ציבור לפי סעיף 383(א) + 390 לחוק העונשין תשל"ז - 1977 (להלן: "
החוק") ומרמה והפרת אמונים לפי סעיף 284 לחוק.
כתב האישום
על פי הנטען בכתב האישום משטרת ישראל מאפשרת העסקת אנשי משטרה בשכר, מחוץ לשעות העבודה, באירועים, או בעבודות של גופים פרטיים שיש עניין ציבורי שהסדר ושלום הציבור ישמרו בהם.
העבודות בשכר ממומנות על ידי הגופים הפרטיים כאשר חלק מהתשלום מועבר לשוטרים המבצעים את העבודות וחלקו נשאר בידי משטרת ישראל.
על פי נוהלי המשטרה, על גוף המבקש להעסיק שוטרים בשכר, לקבל אישור העסקה ולהפקיד כסף, עבור העסקת השוטרים, בחשבון הבנק של היחידה המשטרתית באזורה אמורה להתבצע ההעסקה.
הפקדת התשלום יכולה להתבצע באחד משני אופנים:
א. תשלום עבור העסקה ספציפית.
ב. תשלום כללי - על ידי הפקדה מראש של סכומי כסף בחשבון, שלא עבור עבודה ספיציפית, תוך שהמשטרה מנהלת מעקב אחר כמות השירות שנוצלה על ידי אותם גופים, אל מול הכספים שהופקדו בחשבון.
בכל תחנת משטרה יש שוטר שאחראי על העבודות בשכר. בין תפקידיו של השוטר האחראי לטפל בבקשות הגופים הפרטיים להעסקת שוטרים בשכר.
על האחראי לוודא כי לזכות הגוף הפרטי עומדים סכומי כסף בחשבון המספיקים למימון ההעסקה, ולאחר דיווח השוטרים על ביצוע העבודה, עליו להזין במערכת המשטרתית את שמות השוטרים שעבדו ואת מספר השעות שעבדו.
על בסיס הדווח האמור, מנכים מיתרת הזכות בחשבון של הגופים הפרטיים את סכומי הכסף עבור העבודה בשכר והשוטרים שביצעו את העבודות בשכר מקבלים, בתלוש המשכורת, שכר עבור עבודתם.
בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, שירת הנאשם כשוטר במשטרת ישראל בתפקיד ראש משרד ניהול בתחנת כפר סבא.
במסגרת תפקידו היה אחראי על נושא עבודות בשכר בתחנה והיה עליו לטפל בכל הנושאים הקשורים להעסקת שוטרים בשכר.
במסגרת תפקידו, הכיר הנאשם את הקבלנים שי ואליהו פלאצ'י (להלן: "הקבלנים") שבבעלותם החברות "י. אליהו פלאצ'י" ו-"מי התיכון".
במהלך השנים 2006-2007 החל הנאשם לקבל מהקבלנים כסף מזומן עבור העסקת שוטרים בשכר. בתחילת שילמו הקבלנים סך של 800 ש"ח עבור העסקת שוטר ולאחר מכן הורד הסכום ל-500 ש"ח בלבד.
העברת הסכום ע"י הקבלנים לנאשם במזומן, אפשרה לו ליטול את רובם המכריע של התשלומים לכיסו, במרמה, ולא להעבירם לחשבון המשטרתי.
בתקופה שבין ינואר - נובמבר 2007, גנב הנאשם מהכספים שהעבירו לו הקבלנים במזומן ושהיה עליו להפקידם בחשבון המשטרתי, סכום שאינו נמוך מ-64,000 ש"ח.
בתקופה האמורה, התפתחה בין הנאשם לקבלנים מערכת יחסים מיוחדת, במסגרתה איפשר הנאשם לקבלנים לשלם סכום הנמוך יותר מהסכום שהיה גובה מגופים פרטיים אחרים עבור העסקת שוטרים. בנוסף, אפשר הנאשם לקבלנים לקבל שוטרים בעבודות בשכר מבלי שהפקידו מראש כסף עבור העסקתם של שוטרים אלה כנדרש בנהלי המשטרה.